Tosty z bananami i czekoladą były już przetestowane wiele razy, bardzo je lubię. Dzisiejszy post miał być z masłem orzechowym, ale po otwarciu lodówki, okazało się, że wyszło. Cóż, innym razem. Zresztą, nie ma co marudzić, do połączenia gorzkiej czekolady i bananów nie muszę nikogo przekonywać. Żeby podrasować trochę śniadanie, dosypałam do tostów szczyptę cynamonu. Pamiętajcie żeby nie skąpić ani czekolady ani bananów, im tosty są bardziej wypasione, tym są lepsze.
Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
8 kostek gorzkiej czekolady
4 średniej wielkości dojrzałe banany
szczypta cynamonu
Czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki, banany obieramy i kroimy w plasterki. Na każdą kromkę nakładamy sporą ilość banana i dodajemy czekoladę, posypujemy szczyptą cynamonu. Przykrywamy kolejną kromką i zapiekamy w opiekaczu do zrumienienia.
2 komentarze
Pycha 😉
Zgadzam się. I czym więcej farszu, tym większa pycha :).