Miałam Wam w sumie tego nie publikować. Zrobiłam obiad z resztek obiadowych i wyszło coś tak pysznego, że nie mogę o tym nie napisać. Właściwie każdy kęs to był kompletny obiad – kotlety mielone, kasza gryczana i ogórki kiszone. Jeżeli zostały Wam jakieś kotlety, zróbcie coś takiego, gwarantuję Wam, że będziecie zachwyceni.
Składniki:
3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej (ja użyłam palonej)
2 usmażone kotlety mielone
2 ogórki kiszone
pół zielonej papryki
1 cebula
pół pęczka koperku
sól
pieprz
olej rzepakowy
(przepis na 2 porcje)
Kaszę gotujemy al dente, odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wrzucamy na nią pokrojone w kostkę cebulę i paprykę, chwilę smażymy. Po chwili dodajemy do nich pokrojone w kostkę kotlety, ogórki i kaszę, podgrzewamy. Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek, sól i pieprz, mieszamy.