Znowu koktajl. Tym razem jednak z dodatkiem typowej zieleniny. Ważne jest, aby nie przesadzić tutaj z ilością szpinaku. Ma tylko podkreślać smak, a nie go dominować.
Poweekendowe naładowanie organizmu witaminami. Bardzo polecam.
Składniki:
2 dojrzałe gruszki
2 jabłka
2 garści świeżego szpinaku
sok z połowy cytryny
szklanka wody mineralnej niegazowanej
4 kostki lodu
(przepis na 2 porcje)
Gruszki i jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak myjemy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy około minuty. Gotowe.
6 komentarzy
Jak ja uwielbiam koktajle ze szpinakiem! 🙂
uwielbiam koktajle. Twoja wersja to prawdziwa bomba witaminowa!
Mniam! 5 minut temu skończyłam obiad a znowu zrobiłam się głodna…
Cieszą mnie Wasze komentarze :). Pozdrawiam serdecznie.
zrobilam dzisiaj pychota polecam !mniam! 😀
😀