Pyszny i tyle. Największą robotę robi chyba tutaj kefir. Do koktajlu dodałam jeszcze olej lniany, ale okazało się, że kupiliśmy olej bardzo kiepskiej jakości, więc właściwie nie chce mi się nawet na ten temat pisać. Ze składników już go pogoniłam.
Składniki:
300 ml kefiru
2 łyżki otrębów (ja użyłam żytnich)
1 banan
duża garść świeżego szpinaku
(przepis na 2 porcje)
Otręby zalewamy w blenderze kefirem, odstawiamy na 10 minut. Dorzucamy do tego obranego banana i szpinak. Miksujemy na gładki koktajl.
Podobne przepisy:
Koktajl z bananem, kiwi i szpinakiem
Koktajl ze szpinakiem, bananem, kiwi i jabłkiem
Koktajl ze szpinakiem, jabłkiem i mandarynkami
Koktajl ze szpinakiem, gruszkami i kiwi
Koktajl z melonem, gruszkami i szpinakiem
Koktajl z płatkami owsianymi, bananem i szpinakiem
Koktajl ze szpinakiem, bananem, gruszkami i kiwi
Koktajl z chia, szpinakiem i ananasem
3 komentarze
Kiedyś próbowałam szpinaku, ale jak mam być szczera to kompletnie do mnie nie przemówił 😉
W wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3
I bardzo dobrze. Byłoby nudno, gdyby wszystko wszystkim smakowało :D. W tego typu koktajlach ja w ogóle nie czuję smaku tego warzywa, mogę pić litrami :).
wszystko piękne, byleby właśnie powypijali 🙂 a nie marudzili