Owsianka z bananem i jagodami

Jeżeli zaglądasz tutaj od dłuższego czasu, wiesz jak bardzo lubię owsianki. Na ciepło jem je kiedy jest chłodniej, na zimno – wiadomo. Dziś aura raczej jesienna, ale owoce w lodówce raczej letnie, dlatego na śniadanie raczyłam się z Tolą owsianką z bananem i jagodami. Moje dziecko lubi jagody i lubi owsianki. Ja lubię owsianki, a jagody pokochałam kiedy byłam w ciąży. Życie. To było naprawdę przepyszne, następnym razem chyba pokombinuję z malinami.



Składniki:
1 szklanka mleka (ja użyłam roślinnego)
5 łyżek płatków owsianych
1 dojrzały banan
garść jagód
pół łyżeczki ziaren siemienia lnianego
1 łyżka jogurtu naturalnego
(przepis na 1 dużą porcję)  


Mleko wlewamy do garnka, dodajemy do niego płatki i banana pokrojonego w kostkę. Całość gotujemy około 8-10 minut, płatki muszą wchłonąć mleko. Pamiętajcie o częstym mieszaniu płatków. Pod koniec gotowania dodajemy umyte jagody, mieszamy, miażdżąc jednocześnie część jagód. Gotową owsiankę przekładamy do miski, dodajemy do niej jogurt i posypujemy siemieniem lnianym.


Podobne wpisy

Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi

Naleśniki z zsiadłego mleka

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatności