Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami i natką pietruszki

przez Kardamonowy

Kolejne smarowidło do chleba, w przypadku kiedy nie możemy jeść nabiałów i innych laktoz. Pyyyszne. Zresztą, wszystko co jest z suszonymi pomidorami nie może nie być pyyyszne.



Składniki:
1 szklanka ugotowanej fasoli
8 suszonych pomidorów z zalewy
1 duży ząbek czosnku
1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz  

Do blendera wrzucamy wszystkie składniki (poza natką) i miksujemy na pastę (niekoniecznie super gładką). Jeżeli pasta wyszła za gęsta, można dolać odrobinę zimnej wody. Po zmiksowaniu do pasty dodajemy natkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Podobne przepisy:
Pasta z fasoli i szparagów
Pasta z fasoli i pieczonej papryki
Pasta z czerwonej fasoli z kiszonym ogórkiem

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności