Surówka z młodej czerwonej kapusty

przez Kardamonowy

Wiem, znowu surówka. Miało być zupełnie coś innego, ale facet na targu opchnął mi młodą czerwoną kapustę, z którą to nie miałam jeszcze nigdy do czynienia. No i wiedziałam, że muszę się z Wami tym podzielić – jakoś to przeżyjecie. A! No i grillowaliśmy w sobotę, więc surówka pasowała idealnie. Nie mogłabym żyć bez warzyw. Chociaż pisałam Wam kiedyś, że nie potrafiłabym żyć także bez mleka, a jakoś daję radę. No dobra, nie liczę tego koktajlu z rana, ale zabrakło mi mleka roślinnego…  



Składniki:
1 główka młodej czerwonej kapusty
2 marchewki
1 pęczek koperku
2 łyżki oliwy extra virgin
sok z połowy cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz

Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy ją. Dodajemy do niej starte na grubych oczkach marchewki, poszatkowany koperek, oliwę, sok z cytryny, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. 

Podobne przepisy:
Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką
Surówka z czerwonej kapusty i fasoli
Surówka z czerwonej kapusty i gruszki
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

2 komentarze

Aguś kulinarnie 23 czerwca, 2017 - 8:56 am

Uwielbiam takie surówki,lekkie i chrupiące:)

Odpowiedz
Monika 23 czerwca, 2017 - 8:59 am

Mhm, ja też. I pierwszy raz jadłam młodą czerwoną :), jest idealna.

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności