Uwielbiam, śniadaniowo, wszelakiego rodzaju pasty. Robi się je w sumie przyjemnie, smakują najczęściej całkiem bardzo świetnie. Do tego trzeba tylko skoczyć po świeże buły do piekarni i naprawdę nic więcej nie potrzeba (no może poza herbatą z miodem i cytryną).
Składniki:
5 jajek
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
50 g sera feta
1 mała czerwona cebula
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pół pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Po ostygnięciu obieramy je, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do tego odsączonego tuńczyka, pokrojone w drobną kostkę cebulę i fetę, poszatkowaną natkę, jogurt, majonez, sól i pierz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Podobne przepisy:
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorami
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem