I fasolą i innymi, składniki macie pod zdjęciem. Nie jestem jakimś wielkim entuzjastą tego typu sałatek, ale wiadomo, nie gotuję jedynie dla siebie. Była smaczna, ale zdecydowanie bardziej wolę zieleninę. A dziś jak dobrze pójdzie, najem się zieleniny po kokardki.
Składniki:
100 g drobnego makaronu
2 grubsze kabanosy
2 ogórki konserwowe
1 puszka czerwonej fasoli
pół czerwonej papryki
pół małej białej części pora
pół pęczka koperku
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w plasterki kabanosy i ogórki, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojonego w półplasterki pora, odsączoną fasolę, poszatkowany koperek, majonez i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. Sałatka smakuje zdecydowanie lepiej jak jest schłodzona.
Podobne przepisy:
Sałatka z makaronem, ogórkami i fetą
Sałatka z makaronem, kurczakiem i ogórkiem
Sałatka z makaronem, ananasem i wędzonym kurczakiem
Sałatka z makaronem orzo, szynką, kukurydzą i ogórkami konserwowymi