Twarożek z papryką i cebulą

przez Kardamonowy

Jeny, ale mam dziś denny dzień do blogowania. Kuchnia mnie nie lubi, aparat też. Nie lubię wrzucać nic na silę, ale temu cholernemu twarogowi nie dam się, nie ma szans. Ma być dziś i już. Dobrze, że przynajmniej zacnie smakował. Wytrawne opcje z białym serem zawsze są u mnie mile widziane. Uwielbiam. Tym razem wymieszałam go z papryką i czerwoną cebulą. Przed samym podaniem, całość posypaliśmy jeszcze grubym szczypiorkiem. Pieprzu brak – nie lubię do tego typu śniadań i już. 



Składniki: 
250 g twarogu półtłustego
1 mała czerwona papryka
1 mała czerwona cebula
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól  

Ser rozdrabniamy widelcem lub krótko miksujemy w robocie kuchennym. Dodajemy do niego jogurt, pokrojone w drobną kostkę cebulę i paprykę, doprawiamy solą, mieszamy.

Podobne przepisy:
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Pasta z twarogu i awokado

2 komentarze

rngkitchen 10 października, 2016 - 12:36 pm

Szkoda, że wcześniej nie looknęliśmy, bo już po śniadaniu 😛

Odpowiedz
Monika 10 października, 2016 - 12:46 pm

Jeszcze wiele śniadań przed Wami, proszę nie dramatyzować :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności