Frytki z marchewki

przez Kardamonowy

Tak, tak, frytki z marchewki – kolejne kulinarne odkrycie. Smakowane przez 4 osoby dzisiaj, nikt nie jęknął, że niedobre. Obowiązkowo podajcie do nich jakiś dip. Ja zrobiłam po prostu jogurt z czosnkiem i przyprawą do fety (mięta, oregano, chili). I od razu obierzcie więcej marchewek. A, jeszcze jedno. Wrzuciłam do upieczenia dodatkowo jeden korzeń pietruszki. Też bardzo ciekawy smak. 



Składniki:
8 większych marchewek
1 łyżeczka natki pietruszki
1 łyżeczka suszonego majeranku
szczypta chili (lub więcej)
1 łyżka oleju rzepakowego
sól  

Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w słupki. Przyprawy i olej mieszamy w dużej misce, do której wsypujemy warzywa. Obtaczamy w mieszance, wrzucamy na blachę do pieczenia i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionym dipem. 


8 komentarzy

Anonimowy 24 sierpnia, 2014 - 9:44 am

no proszę – nawet frytki mogą być zdrowe 🙂 rewelacja, naprawdę
pozdrawiam

Odpowiedz
Buba 24 sierpnia, 2014 - 9:44 am

Pewnie są mega słodziutkie. Ja ostatnio robiłam chipsy z marchewki, pietruszki i buraków. Były super.

Odpowiedz
Lena 24 sierpnia, 2014 - 9:44 am

Pyszne są takie frytki, i jakie zdrowe 🙂

Odpowiedz
Monika 24 sierpnia, 2014 - 9:52 am

Myślałam, że będą słodsze :). Jednak trochę słodyczy ucieka, mi to pasuje. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Monika 24 sierpnia, 2014 - 9:53 am

Nie wiem czy zdrowe, ale smakowo rewelacja :).

Odpowiedz
Monika 24 sierpnia, 2014 - 9:55 am

Z tym zdrowe to chyba średnio :), ale od czasu do czasu można frytkować. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Anonimowy 13 kwietnia, 2018 - 10:01 am

rewelacyjne <3

Odpowiedz
Monika 13 kwietnia, 2018 - 10:05 am

🙂

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności