Dziś KSW, więc nie będę się rozpisywać. Co ma piernik? A ma to, że lubię oglądać jak się leją po nerkach, więc dziś na blogowanie czasu nie ma. Pierwsze truskawki, oczywiście już polskie, jak najbardziej już dają radę. Postanowiłam połączyć je z mlekiem migdałowym, robię sobie przerwę od wypijania litrów zimnego pysznego mleka krowiego. Py szne go, ech… I nie namawiam do robienia samodzielnie mleka migdałowego, sklepowe z dobrym składem też jest ok.
Składniki:
400 ml mleka migdałowego
15 truskawek
2 łyżki otrębów
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
szczypta cynamonu
Do blendera wlewamy mleko, wsypujemy otręby, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dorzucamy do tego oczyszczone truskawki, miód, sok z cytryny i cynamon, miksujemy do uzyskania jednolitego koktajlu.
Podobne przepisy:
Koktajl jaglany z rabarbarem i truskawkami
Koktajl truskawkowy z gruszką
Koktajl z truskawkami, mango i mleczkiem kokosowym