Kostki z kaszy manny do zup

przez Kardamonowy

Parę lat temu miałam okazję spróbować rosołu z kluskami z kaszy manny. To były kluski kładzione. Były mega. Ostatnio odtworzyłam je, ale coś poszło nie tak, więc zaczęłam czytać o nich w internetach. I natknęłam się na przepisy z kostkami z kaszy manny. Wczoraj je zrobiłam. To świetna alternatywa dla ziemniaków, makaronów i ryżów. Fajna odmiana.
Ps. Resztę jaka mi została, zjadłam z mlekiem. Pyyyycha. 


Składniki:
2,5 szklanki wody
1 szklanka kaszy manny
sól  

Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy. Wsypujemy do niej powoli kaszę, jednocześnie cały czas mieszając, dodajemy sól, gotujemy około 3 minuty (cały czas mieszamy), masa wyjdzie bardzo gęsta, uprzedzam. Kaszę wykładamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki, ja użyłam keksówki. Kaszę porządnie studzimy i kroimy w kostkę. Pamiętajcie żeby przed podaniem podgrzać ją w zupie. 

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności