Kostki z kaszy manny do zup

Parę lat temu miałam okazję spróbować rosołu z kluskami z kaszy manny. To były kluski kładzione. Były mega. Ostatnio odtworzyłam je, ale coś poszło nie tak, więc zaczęłam czytać o nich w internetach. I natknęłam się na przepisy z kostkami z kaszy manny. Wczoraj je zrobiłam. To świetna alternatywa dla ziemniaków, makaronów i ryżów. Fajna odmiana.
Ps. Resztę jaka mi została, zjadłam z mlekiem. Pyyyycha. 



Składniki:
2,5 szklanki wody
1 szklanka kaszy manny
sól  


Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy. Wsypujemy do niej powoli kaszę, jednocześnie cały czas mieszając. Dodajemy sól, mieszamy. Kaszę wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki, ja użyłam keksówki. Kaszę porządnie studzimy i kroimy w kostkę. Pamiętajcie żeby przed podaniem podgrzać ją w zupie.