Wszyscy chorują, dopadło i nas. Nie chce mi się za bardzo stać w kuchni, dodatkowo poranny niewypał w postaci szakszuki też mi nie pomógł. Będę ją poprawiać za tydzień, dzisiaj już naprawdę mi się nie chciało. A tymczasem, podrzucam Wam przepis sprzed tygodnia. Szybka i pyszna pasta jajeczna. Chrzan pasuje jak ulał.
Składniki:
4 jajka
ćwierć małej czerwonej cebuli
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka chrzanu
sól
pieprz
kiełki rzodkiewki (opcjonalnie)
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wrzucamy do miski. Rozdrabniamy je widelcem. Dodajemy do nich jogurt, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chrzan, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Całość można dodatkowo posypać kiełkami.
Podobne przepisy:
Pasta jajeczna z awokado
Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą
Pasta z makreli i jajek
Pomidorowa pasta z makreli
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą
Pasta jajeczna z ziołami
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
2 komentarze
Prosto i pysznie 🙂
🙂