Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo – łapcie. Szkoda, że dopiero w wieku 35 lat wpadłam na pomysł dodania rukoli do tego typu pasty. Cudo.
Składniki:
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
5 suszonych pomidorów z zalewy
mała garść rukoli
pół łyżeczki soku z cytryny
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
sól
pieprz
Z tuńczyka odlewamy zalewę, wrzucamy go do miski. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę pomidory, poszatkowaną rukolę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Podobne przepisy:
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta z tuńczyka, jajek i fety
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem
10 komentarzy
Świetne zdjęcia, cieszę się, że trafiłem na Twojego bloga 🙂
Ja zapraszam Ciebie na mojego androidhand.pl
Nie ma nic lepszego na kanapki niż domowe pasty!
mmmm rukola prawdziwie podkreśli smak tuńczyka! Pozdrawiamy – DaPietro
Tuńczyk i suszone pomidory – jak ja to uwielbiam 🙂
I ja :).
Zdecydowanie. Również pozdrawiam :).
Podpisuję się :).
Dziękuję, bardzo mi miło :).
Monika, popraw działanie strony bo trochę długo się wczytuje, a tak to pychotka!
https://czastech.pl/jak-przyspieszyc-strone-z-wordpress-latwy-poradnik/
Dzięki