Surówka z kalarepy i marchewki

przez Kardamonowy

I znowu kalarepa, tym razem 100% zdrowotności. Bez smażenia, mięsa i innych takich. Do swojej wersji możecie oczywiści dorzucić odrobinę majonezu, zamiast jogurtu możecie dodać śmietanę. Róbta co chceta. U mnie jak zwykle króluje jogurt naturalny.


Składniki:
1 kalarepa
1 duża marchewka
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz  

Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich jogurt, sok z cytryny, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki, schłodzona smakuje lepiej.

2 komentarze

kotkefir 13 maja, 2020 - 10:20 pm

jak zrobię, to pochwalę się jak smakowała

Odpowiedz
Kardamonowy 13 maja, 2020 - 10:32 pm

Zrób, zrób koniecznie i daj znać.

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności