Nie pytajcie mnie skąd biorę pomysły. Czasami zaglądam do lodówki, szybka analiza i jest. Tak też było i w tym przypadku. Trochę w tym przypadku, ale tylko trochę.
Składniki:
1 wędzona makrela
1 opakowanie serka wiejskiego
1 mała czerwona cebula
pół pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
sól
pieprz
Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, serek wiejski, majonez, chrzan, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy.
Podobne przepisy:
Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą
Pasta z makreli i jajek
Pomidorowa pasta z makreli
Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami
Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą
Pasta jajeczna ze szprotkami
Pasta z makreli z chrzanem