Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby połączyć te dwa cuda. Będąc na długim weekendzie w Chacie nad Wisłokiem, jedliśmy podobną sałatkę, tylko że z pomidorami i truskawkami. Rach ciach i mamy kolejne ciekawe odkrycie. Odkrycie jak dla mnie. Zróbcie koniecznie.
Składniki:
1 opakowanie mieszanki sałat
10 pomidorków koktajlowych
dwie garści malin
pół czerwonej cebuli
1 łyżka płatków migdałów
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz
Migdały prażymy na patelni do zrumienienia. Mieszankę wrzucamy do miski. Dodajemy do niej maliny, pokrojone na pół pomidory, pokrojoną w kostkę cebulę i migdały. Wszystko polewamy oliwą, octem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i od razu jemy.
Podobne przepisy:
Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą
Sałata lodowa z malinami i serem białym
Sałatka z czerwoną porzeczką i serem wędzonym