Mam jakiś zastój mózgowy, chce mi się spać, nie chce mi się myśleć. Od 5 minut zastanawiam się co napisać i naprawdę nie wiem. Szybko więc i na temat – pyszne to to.
Składniki:
5 jajek
4 ogórki konserwowe
biała część pora
pęczek koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich ogórki pokrojone także w kostkę, pora pokrojonego w półplasterki, poszatkowany koperek, jogurt i majonez. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.
Podobne przepisy:
Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem
Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi
Sałatka z jajkami, groszkiem i ogórkami konserwowymi
Sałatka z jajkami, rzeżuchą i fetą
Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi
Sałatka z jajkami, porem, serem żółtym i kukurydzą
Sałatka z jajkami, porem i kukurydzą