Fasolka szparagowa z orzechami

przez Kardamonowy

Właściwie podobny efekt uzyskacie, gdy dodacie do fasolki pietruszkowe pesto. Było pysznie, kompletnie. 
Ps. No szkoda Chorwacji, szkoda.



Składniki:
500 g fasolki szparagowej
pół pęczka natki pietruszki
1 ząbek czosnku
garść podprażonych orzechów włoskich
1 łyżka podprażonych pestek dyni
2 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Fasolkę myjemy, obcinamy z niej brzydkie końcówki, gotujemy al dente, odcedzamy. Wrzucamy ją do miski, dodajemy do niej poszatkowaną natkę, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowane orzechy, pestki dyni, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. 

Podobne przepisy:
Fasolka szparagowa z bułką tartą
Fasolka szparagowa z fetą
Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue
Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów
Fasolka szparagowa z harissą i migdałami

0

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności