Gorąca czekolada z chili

przez Kardamonowy

Nawet ja mam czasami ochotę sobie przysłodzić. Ale żeby nie było po prostu słodko, postanowiłam trochę przyostrzyć. Tak powstała gorąca czekolada z chili. Mój organizm nie jest jednak w stanie przyswoić za dużej dawki tego typu trunków, dlatego czekolada została wypita w ilości wróblowej. Tak czy siak, była pyszna. Naprawdę. Na osłodę i rozgrzanie – idealna. 



Składniki:
150 ml śmietanki 30%
150 ml mleka
100 g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta chili w proszku
(przepis na 2-3 porcje)  

Śmietankę i mleko podgrzewamy, dorzucamy do nich kostki czekolady, cukier i chili. Zagotowujemy. 


2 komentarze

Anonimowy 17 listopada, 2015 - 2:04 pm

Moniko, najbardziej w Twojej kuchni lubię pomysłowość i prostotę, pozdrawiam, Majka

Odpowiedz
Monika 17 listopada, 2015 - 2:10 pm

Naprawdę dzięki za dobre słowa, staram się za bardzo nie kombinować (na razie :)), cieszę się, że ktoś to docenia. Pozdrawiam!

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności