Koktajl bananowo-porzeczkowy

przez Kardamonowy

Klasyk. Połączenie słodkiego banana z kwaśną porzeczką nie jest żadnym odkryciem. Już dawno chciałam opublikować jakiś przepis, ale ciągle się nie składało. Albo nie było sezonu na owoce albo po prostu zapominałam. Ostatnio wyhaczyłam na targu niewielką ilość porzeczki. Na razie niewielką, za parę dni szykuję się do zakupu miliona ton – głównie pod kątem nalewki. Nalewki najlepszej na świecie. No nieważne. Póki co, raczcie się koktajlem z banana i porzeczki.



Składniki:
400 ml maślanki
2 dojrzałe banany
pół szklanki czarnej porzeczki
1 łyżka miodu (lub więcej)
(przepis na 2 porcje)  

Czarną porzeczkę myjemy, oczyszczamy, miksujemy i przecieramy przez sito. Możną ją także po prostu potraktować sokowirówką. Banany miksujemy z maślanką, miodem i porzeczką. Jeżeli chcecie uzyskać taki efekt jak na zdjęciu, zmiksujcie tylko banany z miodem i maślanką, a następnie polejcie całość musem z porzeczki.


2 komentarze

Kinga 8 lipca, 2016 - 11:39 am

Smacznie! 🙂

Odpowiedz
Monika 8 lipca, 2016 - 11:41 am

Tak! 🙂

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności