Koktajl truskawkowy z cytrynówką i miętą

przez Kardamonowy

Ale mam lenia dzisiaj, spałabym cały dzień. Wieeem, pogoda jest taka, że nie powinnam się przyznawać. Życie. Czas zmienić zimowy tryb życia na letni. Zaczynamy więc od truskawek z cytrynówką. Kolega D sprzedał mi kiedyś ciekawy pomysł na shota. Kombinowaliśmy dzisiaj we dwójkę, ale coś nie zagrało. Nic się jednak zmarnować nie może, dlatego wszystko wylądowało w blenderze. Połączenie truskawek z cytrynówką i miętą nie jest głupim pomysłem. Jeżeli chodzi o proporcje, znowu próbujcie sami, każdy ma inne smaki. Nam na początku proporcje też nie pasowały, trochę przesadziłam z cytrynówką (tak, da się). 



Składniki:
1 szklanka mrożonych truskawek
100 ml cytrynówki
2 duże liście mięty
woda źródlana niegazowana (opcjonalnie)
szczypta cukru (opcjonalnie)
(przepis na 2-3 porcje)  

Od razu napiszę, że nie musicie korzystać z domowej cytrynówki, możecie spokojnie ją kupić. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeżeli koktajl wyszedł za gęsty, możecie dolać trochę wody. Jeżeli nie chcecie go rozcieńczać, odczekajcie chwilę, po parunastu minutach powinien zrobić się trochę rzadszy. 


2 komentarze

Angie 4 maja, 2016 - 1:37 pm

Kolor ma przepiękny, w smaku też musi być pyszny:)

Odpowiedz
Monika 4 maja, 2016 - 1:47 pm

Musi musi, z takimi składnikami to nie ma byka, żeby było inaczej :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności