Kompot z truskawek i rabarbaru

przez Kardamonowy

Przy obecnych temperaturach tylko to jestem w stanie przyswoić w 100%. Korzystajcie z sezonowości i pakujcie w siebie tyle dobra ile możecie. Na zdrowie.


Składniki:
1,5 l wody
2 łodygi rabarbaru
300 g truskawek
2 łyżki cukru lub więcej
1 cytryna
kostki lodu  

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar i umyte i pozbawione szypułek truskawki. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.

Podobne przepisy:
Kompot ze śliwek i jabłek
Kompot z czereśni i rabarbaru
Kompot z truskawek i jabłek
Kompot z rabarbaru
Kompot jabłkowy
Kompot z rabarbaru i jabłek
Kompot ze śliwek, gruszek i jabłek

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności