Tak, znowu pasta. Lubią to robię. Wolę to, niż gotowanie po raz enty, frankfurterek. Wiecie jak jest. To tyle na dziś, lecę robić barszcz z kobietami (jak to mówi pewien jegomość)… z krokietami znaczy.
Składniki:
5 jajek
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
1 łyżka poszatkowanego koperku
1 łyżka poszatkowanego szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Jajka gotujemy na twardo (ja gotuję 8 minut od zagotowania). Obrane jajka wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem, dodajemy resztę składników, mieszamy.
Podobne przepisy:
Pasta jajeczna z awokado
Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą
Pasta z makreli i jajek
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem
Pasta jajeczna z chrzanem
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
2 komentarze
Fantastyczna klasyka gatunku 🙂
Też lubię :).