Pyszna. I banalna. Zrobiona głównie z myślą o najbliższych świętach. Jeżeli nie macie rzeżuchy, możecie spokojnie dodać np. kiełki brokuła – uzyskacie bardzo podobny efekt.
Składniki:
5 jajek
mały por (biała część)
200 g sera feta
2 ogórki konserwowe
duża garść rzeżuchy
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Po ostygnięciu obieramy je i kroimy w dużą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich umytego drobno pokrojonego pora, a także ser i ogórki pokrojone w większą kostkę. Dorzucamy do tego rzeżuchę, jogurt, majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki.
Podobne przepisy:
Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem
Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi
Sałatka z jajkami, groszkiem i ogórkami konserwowymi
Sałatka z jajkami, porem, serem żółtym i kukurydzą
Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi
Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi
Sałatka z jajkami, porem i kukurydzą