Surówka z rzodkiewkami, ogórkami i sałatą lodową

przez Kardamonowy

Spałaszowana w weekend, przy okazji grilla. Kombinujemy z różnymi sałatkami i surówkami przy okazji tego typu spędów, ale chyba taka właśnie zielenina sprawdza się najlepiej. Róbcie i jedzcie na zdrowie. 


Składniki:
1 mała sałata lodowa
4 większe ogórki gruntowe
pęczek rzodkiewek
pęczek grubego szczypiorku
4 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz  

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę lodową kroimy na mniejsze kawałki, ogórki obieramy i kroimy w średnią kostkę, rzodkiewkę i szczypiorek w plasterki, wszystko wrzucamy do miski. Do słoika wlewamy jogurt i sok z cytryny, wsypujemy cukier, zamykamy i energicznie mieszamy (do rozpuszczenia cukru). Sos wlewamy do warzyw, całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy.

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności