Za nami fajny weekend. Pracowity, ale spędzony w tak dobrym towarzystwie, że zmęczenie aż tak bardzo nam nie doskwiera. W piątek grill. W głowie już od jakiegoś czasu zaczęły powstawać pomysły na sosy do grilla. Jeden z nich publikuję dziś, nad drugim muszę poważniej przysiąść, trawa… te sprawy… zresztą, zobaczycie. Piątkowo, byłam szczęśliwą posiadaczką pięciu paszczaków do testowania. Sos z fety i suszonych pomidorów od razu zaskoczył, nie było nawet mowy o zmianach w przepisie. Właściwie to zaskoczył tak bardzo, że na drugi dzień robiłam go ponownie. Polecamy!
Składniki:
200 g fety
200 g jogurtu greckiego
10 suszonych pomidorów z zalewy
1 mały ząbek czosnku
sól (opcjonalnie)
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Pamiętajcie, że feta jest słona. Doprawianie sosu zostawcie na koniec.
Podobne przepisy:
Sos ziołowo-czosnkowy z fetą
Sos czosnkowy z ziołami
Raita – indyjski sos jogurtowy z ogórkami
Tzatziki
4 komentarze
pyszny był, pyszny był……… z naciskiem na "był" :))))))
Cieszę się. Sama przyjemność dla Was gotować :D.
Muszę wypróbować. Dziękuję za inspirację:)
Ależ bardzo proszę :).