Sos z fety i suszonych pomidorów

przez Kardamonowy

Za nami fajny weekend. Pracowity, ale spędzony  w tak dobrym towarzystwie, że zmęczenie aż tak bardzo nam nie doskwiera. W piątek grill. W głowie już od jakiegoś czasu zaczęły powstawać pomysły na sosy do grilla. Jeden z nich publikuję dziś, nad drugim muszę poważniej przysiąść, trawa… te sprawy… zresztą, zobaczycie. Piątkowo, byłam szczęśliwą posiadaczką pięciu paszczaków do testowania. Sos z fety i suszonych pomidorów od razu zaskoczył, nie było nawet mowy o zmianach w przepisie. Właściwie to zaskoczył tak bardzo, że na drugi dzień robiłam go ponownie. Polecamy!



Składniki:
200 g fety
200 ml jogurtu greckiego
10 suszonych pomidorów z zalewy
1 mały ząbek czosnku
sól (opcjonalnie)  

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Pamiętajcie, że feta jest słona. Doprawianie sosu zostawcie na koniec.

Podobne przepisy:
Sos ziołowo-czosnkowy z fetą
Sos czosnkowy z ziołami
Raita – indyjski sos jogurtowy z ogórkami
Tzatziki

4 komentarze

Lutka22 31 lipca, 2015 - 9:09 am

pyszny był, pyszny był……… z naciskiem na "był" :))))))

Odpowiedz
Monika 31 lipca, 2015 - 9:13 am

Cieszę się. Sama przyjemność dla Was gotować :D.

Odpowiedz
Unknown 9 września, 2015 - 7:25 pm

Muszę wypróbować. Dziękuję za inspirację:)

Odpowiedz
Monika 9 września, 2015 - 7:26 pm

Ależ bardzo proszę :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności