Wczorajszy wieczór spędziłam poza domem, w bardzo rodzinnej, fajnej atmosferze. Noc także. Jakoś tak dzisiaj wyszło, że zrezygnowałam ze śniadania. W okolicach południa brzuch jednak zaczął się domagać czegokolwiek. W takich wypadkach bardzo często robię sobie owocowe koktajle, dziś jednak miałam ochotę na trochę inne smaki. Banan zmiksował się z masłem orzechowym i mlekiem. Wyszło poidło o bardzo ciekawym i oryginalnym smaku. Było smacznie i treściwie. I nadal czuję się najedzona, a minęło dobrych parę godzin.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 dojrzały banan
1 łyżka masła orzechowego
pół łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Zamiast cukru można użyć miodu.
4 komentarze
Koktajl z dodatkiem masła orzechowego już mi pasuje 🙂 Pyszne połączenie!
zapewne był mocno kremowy i słodki! 🙂
Wygląda apetycznie 🙂
Często przypadkiem wychodzą smaczne potrawy, co zrobić :). Był gęsty, był kremowy. Bez blendera w tej chwili, to jak bez ręki. Pozdrawiam Was, dziewczyny.