Koktajl bananowy z masłem orzechowym

przez Kardamonowy

Wczorajszy wieczór spędziłam poza domem, w bardzo rodzinnej, fajnej atmosferze. Noc także. Jakoś tak dzisiaj wyszło, że zrezygnowałam ze śniadania. W okolicach południa brzuch jednak zaczął się domagać czegokolwiek. W takich wypadkach bardzo często robię sobie owocowe koktajle, dziś jednak miałam ochotę na trochę inne smaki. Banan zmiksował się z masłem orzechowym i mlekiem. Wyszło poidło o bardzo ciekawym i oryginalnym smaku. Było smacznie i treściwie. I nadal czuję się najedzona, a minęło dobrych parę godzin. 



Składniki:
1 szklanka mleka
1 dojrzały banan
1 łyżka masła orzechowego
pół łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Zamiast cukru można użyć miodu.


4 komentarze

Marcelina 9 stycznia, 2015 - 9:30 am

Koktajl z dodatkiem masła orzechowego już mi pasuje 🙂 Pyszne połączenie!

Odpowiedz
Foodmania 9 stycznia, 2015 - 9:30 am

zapewne był mocno kremowy i słodki! 🙂

Odpowiedz
Kinga 9 stycznia, 2015 - 9:30 am

Wygląda apetycznie 🙂

Odpowiedz
Monika 9 stycznia, 2015 - 9:42 am

Często przypadkiem wychodzą smaczne potrawy, co zrobić :). Był gęsty, był kremowy. Bez blendera w tej chwili, to jak bez ręki. Pozdrawiam Was, dziewczyny.

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności