Koktajl bananowy z masłem orzechowym

Wczorajszy wieczór spędziłam poza domem, w bardzo rodzinnej, fajnej atmosferze. Noc także. Jakoś tak dzisiaj wyszło, że zrezygnowałam ze śniadania. W okolicach południa brzuch jednak zaczął się domagać czegokolwiek. W takich wypadkach bardzo często robię sobie owocowe koktajle, dziś jednak miałam ochotę na trochę inne smaki. Banan zmiksował się z masłem orzechowym i mlekiem. Wyszło poidło o bardzo ciekawym i oryginalnym smaku. Było smacznie i treściwie. I nadal czuję się najedzona, a minęło dobrych parę godzin. 



Składniki:
1 dojrzały banan
1 łyżka masła orzechowego
pół łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Jeżeli koktajl jest dla Was za gęsty, dolejcie więcej mleka. Zamiast cukru można użyć miodu.