Bułka z pieczonym indykiem i dżemem brzoskwiniowym

przez Kardamonowy

Nie potrafię zatrzymać ślinotoku. Nie jestem głodna, objedliśmy się dzisiaj jak prosięta na Food Fest w Katowicach, ale naprawdę nie potrafię. Przypomniał mi się smak wczorajszej buły, dodatkowo siedziałam przed chwilą nad zdjęciami i jakoś tak. Genialne. Połączenie pieczonego indyka z dżemem brzoskwiniowym… nie no, znowu to samo. 



Składniki:
6 plastrów rolady z indyka
2 ulubione bułki
2 łyżeczki dżemu brzoskwiniowego
spora garść rukoli
mała garść kiełków rzodkiewki
parę plasterków chili
(przepis na 2 porcje)  

Bułki faszerujemy wszystkimi składnikami, według własnych upodobań. Polecam na dolną bułkę wlać trochę sosu z pieczenia indyka.


Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności