Kanapka z pulled pork, coleslawem i ogórkiem kiszonym

przez Kardamonowy

Parę miesięcy temu chciałam wrzucić ten przepis, ale kanapki tak szybko zostały zjedzone, że nie zdążyłam. Dziś  mam w końcu okazję to nadrobić, bo przepis jest naprawdę wart wypróbowania. Wieprzowina piekła się całą noc, coleslaw przegryziony, można działać. Ze zdjęciami też ostatnio kombinuję, bo mam te wszystkie lampy i inne parasole, ale opornie mi to idzie. Bardzo opornie. Jednak wolę zdjęcia w naturalnym świetle, inna sprawa, że nie potrafię robić zdjęć w sztucznym – pewnie to kwestia wprawy. Zobaczymy.



Składniki:
2 ulubione bułki
1 szklanka szarpanej wieprzowiny
3/4 szklanki surówki coleslaw
1 ogórek kiszony
ketchup  

Bułki podpiekamy chwilę w piekarniku, faszerujemy je (podgrzanym) mięsem i surówką, dodajemy parę plasterków ogórka i ketchup. Z proporcjami, tak naprawdę, pokombinujcie sami.


4 komentarze

Angie 28 stycznia, 2015 - 9:08 am

Wyglądają super apetycznie, nie dziiwię się, że tak szybko zniknęły; )

Odpowiedz
Agnieszka 28 stycznia, 2015 - 9:08 am

Kanapka idealna 🙂

Odpowiedz
Kinga 28 stycznia, 2015 - 9:08 am

Smacznie 😉

Odpowiedz
Monika 28 stycznia, 2015 - 9:12 am

Mnie, jako średniemu mięsożercy, smakowała baardzo. Tym razem, mięsa upiekłam na tyle dni (i w sumie tylko na naszą dwójkę), że mogliśmy się kanapkami raczyć zupełnie spokojnie :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności