Kasza gryczana z kotletami mielonymi i ogórkami kiszonymi

przez Kardamonowy

Miałam Wam w sumie tego nie publikować. Zrobiłam obiad z resztek obiadowych i wyszło coś tak pysznego, że nie mogę o tym nie napisać. Właściwie każdy kęs to był kompletny obiad – kotlety mielone, kasza gryczana i ogórki kiszone. Jeżeli zostały Wam jakieś kotlety, zróbcie coś takiego, gwarantuję Wam, że będziecie zachwyceni.



Składniki:
3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej (ja użyłam palonej)
2 usmażone kotlety mielone
2 ogórki kiszone
pół zielonej papryki
1 cebula
pół pęczka koperku
sól
pieprz
olej rzepakowy
(przepis na 2 porcje)

Kaszę gotujemy al dente, odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wrzucamy na nią pokrojone w kostkę cebulę i paprykę, chwilę smażymy. Po chwili dodajemy do nich pokrojone w kostkę kotlety, ogórki i kaszę, podgrzewamy. Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek, sól i pieprz, mieszamy.



Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności