Koktajl z jarmużem, gruszką i jabłkiem

przez Kardamonowy

Przez cały weekend bawię się z jarmużem: zupa od teściów, pierogi i właśnie koktajl. W kuchni zdychały jabłka, nadmiar otrębów też spowodował, że miałam potrzebę coś zmiksować. Milion witamin, same dobroci, zero cukru i innych niepotrzebności. Miotałam się jedynie pomiędzy wodą a mlekiem. Skończyłam na wodzie. I jest git.



Składniki:
3/4 szklanki wody
garść jarmużu
1 gruszka
1 jabłko
1 czubata łyżka otrębów (ja użyłam żytnich)
1 łyżka soku z cytryny
(przepis na 2 porcje)  

Otręby zalewamy wodą, odstawimy na 5 minut. Jarmuż myjemy, owoce obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.


Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności