Koktajl z selerem naciowym, gruszką i jarmużem

przez Kardamonowy

Bomba! Bomba witaminowa. Kurcze, niech już się zaczną sezonowe warzywa i owoce. Powoli zaczynam przebierać nogami. Targ już od jakiegoś czasu na mnie zerka, ale jeszcze trochę go poolewam. No, ale wracając do koktajlu, muszę zacząć miksować częściej. Zaczyna mi się to podobać coraz bardziej. I mówię tutaj o typowych koktajlach warzywno-owocowych, bez dodatku nabiału czy innych płatków owsianych. Chociaż z takich też nie zrezygnuję. Newa.



Składniki:
3/4 szklanki wody 
1 łodyga selera naciowego
1 kiwi
1 gruszka
garść mrożonych liści jarmużu (lub świeżych)
1 łyżeczka miodu
sok z połowy cytryny
(przepis na 2 porcje)  

Kiwi obieramy, z gruszki pozbywamy się gniazd nasiennych (można ją również obrać). O myciu owoców i warzyw wspominać chyba nie muszę. Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy aż do uzyskania gładkiego koktajlu.


Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności