Płatki żytnie z melonem i orzechami

przez Kardamonowy

Pyszne, pyszne, py szne! Dodatkowo bardzo zdrowe, pożywne i zimne. To, że są zimne jest dość istotne przy okazji obecnych upałów. Jedzcie na zdrowie. 



Składniki:
1 szklanka mleka
pół szklanki płatków żytnich
plaster dojrzałego melona
garść podprażonych orzechów włoskich
szczypta cynamonu
(przepis na 1 dużą porcję)  

Płatki zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc do lodówki. Rano dodajemy do nich pokrojonego w kostkę melona, pokruszone orzechy i cynamon, mieszamy.


Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności