Zrobiona na szybko, w niewielkich ilościach. Połowę My zabrał do pracy, więc na drugi dzień miałam lichą porcję do fotografowania. Nic to. Wyszła fajnie.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
2 średnie marchewki
2 średnie korzenie pietruszki
pół małego selera
2 ogórki kiszone
1 czerwona cebula
mała puszka kukurydzy
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz
Jarzyny myjemy, gotujemy do miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, mieszamy i wkładamy do lodówki.
Podobne przepisy:
Sałatka jarzynowa z porem i gruszką
Sałatka jarzynowa z kiełbasą
Sałatka jarzynowa