Smażone jajka faszerowane

przez Kardamonowy

W ten weekend ogólnie nie zrobiłam, blogowo, nic. Trochę warsztatów kulinarnych, urodziny, dziś cały dzień obijamy się z tymi i owymi. Około 15 zaczęłam mieć takie wyrzuty sumienia, że postanowiłam coś na szybko ugotować. I tak powstały jajka z dużą ilością ziół i orzechami włoskimi. Króliki doświadczalne powiedziały, że spoko, więc publikuję. 
Ps. Mona, dzięki za wypucowanie kuchni.


Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
3 łyżeczki poszatkowanych ulubionych ziół (ja użyłam natki pietruszki, szczypiorku i koperku)
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
garść orzechów włoskich
sól
pieprz
olej rzepakowy (można użyć masła)  

Orzechy rozdrabniamy w robocie kuchennym (można pokruszyć je także nożem). Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół. Jajka wydrążamy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich zioła, orzechy, majonez, jogurt i przyprawy, mieszamy. Jajka napełniamy powstałym farszem, posypujemy orzechami i smażymy na złoty kolor – potrwa to około 2 minut. 

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności