Tortilla z szarpaną wołowiną, rukolą i suszonymi pomidorami

przez Kardamonowy

Powiem Wam od razu na wstępie, że robiłam dwie dobroci z ta wołowiną: kanapki i tortille. I tak w sumie, chyba druga opcja wyszła lepiej. W kanapkach zabrakło mi czegoś chrupiącego (ale o tym w innym poście). W tortilli uzyskałam smak kompletny, który oczywiście możecie jeszcze udoskonalać po swojemu. Ja połączyłam wołowinę z rukolą, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i sosem jogurtowo-czosnkowym. Patrzę na zdjęcie poniżej, przypomniałam sobie TEN smak i już czuję się głodna. Tak, to się udało. 
Z pozdrowieniami dla mojej prześladowczyni.



Składniki:
4 placki tortilli
2 szklanki szarpanej wołowiny
2 garści rukoli
1 czerwona cebula
6-8 suszonych pomidorów z zalewy
mały kubek jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz  

Jogurt mieszamy z rozdrobnionym czosnkiem, solimy, pieprzymy i mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy minutę w piekarniku, nakładamy na nie wołowinę, rukolę, pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojoną w piórka cebulę, polewamy sosem jogurtowym, zawijamy. 


2 komentarze

Angie 20 czerwca, 2016 - 10:55 am

Uwielbiam<3

Odpowiedz
Monika 23 czerwca, 2016 - 10:16 am

Ja też :D.

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności