Ja tylko z szybkim postem, bo za chwilę zbieramy się w góry. Dobra surówka, nie tylko do potraw z gilla. Łapcie.
Składniki:
mała kapusta pekińska
8 suszonych pomidorów z zalewy
1 marchewka
pęczek szczypiorku
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
Sałatę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w paski pomidory, startą na największych oczkach marchewkę i poszatkowany szczypiorek. Całość zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Podobne przepisy:
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych
Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu
Coleslaw z kapusty pekińskiej