Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu

przez Kardamonowy

Ta surówka również była dodatkiem do buł z pulled pork. Dodatek chrzanu do kapusty nie był przypadkowy, wiadomo że wieprzowina dobrze czuje się w jego towarzystwie. Zjedzona do dna. I kapusta i łopatka.



Składniki:
główka kapusty pekińskiej
1 duże jabłko
pół małej cebuli
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka chrzanu
pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz  

Kapustę szatkujemy. Dodajemy do niej starte na grubych oczkach obrane jabłko i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Z jogurtu, majonezu i soku z cytryny robimy sos, który łączymy z kapustą. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. 

Podobne przepisy:
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów
Coleslaw z kapusty pekińskiej

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności