Koktajl jaglany z rabarbarem i truskawkami

przez Kardamonowy

Nie ma się co rozpisywać. Koktajl jak koktajl. Fajnym dodatkiem jest kasza jaglana, o naszych polskich truskawkach nawet nie wspomnę. My oczywiście marudził, ale on z kaszy lubi tylko kuskus, który przecież tak właściwie kaszą nie jest. Mleko krowie można oczywiście zastąpić jakimkolwiek roślinnym, daktyle – miodem. Próbujcie.



Składniki:
15 truskawek
7 daktyli (lub więcej)
2-3 łodygi rabarbaru
400 ml mleka
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
(przepis na 3-4 porcje)

Daktyle zalewamy ciepłą wodą na paręnaście minut, odcedzamy. Rabarbar kroimy na małe kawałki i gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody, odcedzamy i studzimy (można też świeży rabarbar po prostu przepuścić przez sokowirówkę). Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.

Podobne przepisy:
Koktajl truskawkowy z mlekiem migdałowym
Koktajl truskawkowy z gruszką
Koktajl z truskawkami, mango i mleczkiem kokosowym

3 komentarze

Unknown 20 czerwca, 2016 - 10:55 am

Pycha!

Odpowiedz
Ada 20 czerwca, 2016 - 10:55 am

Koktajlu, w którym składzie był rabarbar jeszcze nigdy nie piłam. Jestem ciekawa smaku, wygląda bardzo apetycznie 🙂

Odpowiedz
Monika 23 czerwca, 2016 - 10:19 am

Był pyszny, rabarbar nie był jakoś super wyczuwalny. Zróbcie koniecznie. Pzdr :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności