Nie ma się co rozpisywać. Koktajl jak koktajl. Fajnym dodatkiem jest kasza jaglana, o naszych polskich truskawkach nawet nie wspomnę. My oczywiście marudził, ale on z kaszy lubi tylko kuskus, który przecież tak właściwie kaszą nie jest. Mleko krowie można oczywiście zastąpić jakimkolwiek roślinnym, daktyle – miodem. Próbujcie.
Składniki:
15 truskawek
7 daktyli (lub więcej)
2-3 łodygi rabarbaru
400 ml mleka
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
(przepis na 3-4 porcje)
Daktyle zalewamy ciepłą wodą na paręnaście minut, odcedzamy. Rabarbar kroimy na małe kawałki i gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody, odcedzamy i studzimy (można też świeży rabarbar po prostu przepuścić przez sokowirówkę). Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Podobne przepisy:
Koktajl truskawkowy z mlekiem migdałowym
Koktajl truskawkowy z gruszką
Koktajl z truskawkami, mango i mleczkiem kokosowym
3 komentarze
Pycha!
Koktajlu, w którym składzie był rabarbar jeszcze nigdy nie piłam. Jestem ciekawa smaku, wygląda bardzo apetycznie 🙂
Był pyszny, rabarbar nie był jakoś super wyczuwalny. Zróbcie koniecznie. Pzdr :).