Koktajl z jeżynami i siemieniem lnianym

przez Kardamonowy

Dacie wiarę, że ostatni raz jeżyny jadłam ponad 20 lat temu? Nie wiem jak to jest możliwe. Dodatkowo dzisiejszy koktajl miał być z malinami. Robiąc piątkowe zakupy na targu, patrzyłam sobie na maliny, jagody, jeżyny, potem bób, pomidory, jeżyny, ziemniaki, jeżyny, jeżyny. I tak oto są, zmiksowane na śmierć z kefirem. I to jest dokładnie smak mojego dzieciństwa, nic się nie zmieniło. 



Składniki:
500 ml kefiru
2 garści jeżyn
1 łyżka siemienia lnianego
2 łyżeczki cukru  

Do blendera wrzucamy umyte i oczyszczone jeżyny, siemię lniane, cukier, wlewamy kefir. Wszystko miksujemy do uzyskania kremowego koktajlu.


0

2 komentarze

Olcia :-)) 23 października, 2017 - 10:36 am

Już chyba zaraz skończą się jeżynki w tym roku, więc trzeba się spieszyć i spróbować tego koktajlu.

Odpowiedz
Monika 23 października, 2017 - 10:41 am

Ja za rok chyba sobie zamrożę, taki plan :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności