Od jakiegoś czasu pilnujemy, aby rano przed wyjściem do pracy, napełnić czymś brzuchy. A że nie należę do osób chętnie robiących śniadania o 7:30, to machamy koktajle, które robią się właściwie same. Z chia, z płatkami, otrębami, owocami, daktylami, itd. Dziś padło na mango i kurkumę. Smaczne, zdrowe, pożywne, czego chcieć więcej? A, no i wygodne bardzo!
Składniki:
2 płaskie łyżki płatków owsianych
300 ml mleka
pół mango
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta kurkumy
(przepis na 2 porcje)
Płatki zalewamy ciepłą wody, odstawiamy na 5 minut. Mango myjemy, obieramy, wykrawamy miąższ. Pamiętajcie, że w środku jest pestka. Płatki odcedzamy, wrzucamy do blendera z resztą składników, miksujemy do uzyskania jednolitego koktajlu.
Podobne przepisy:
Koktajl z mandarynkami, melonem i mango
Koktajl z dyni, mango i kurkumy
Koktajl z pomarańczy, mango i melona
Koktajl z marchewek, pomarańczy, kurkumy i imbiru