Sałatka makaronowa z szynką, brzoskwiniami i serem pleśniowym

No dobra, od jutra internety będą żyły Sylwestrem. Będą żyły pytaniami o sałatki, przystawki, drinki i inne deski serów. U mnie na pierwszy strzał idzie sałatka, którą zrobiłam z resztek świątecznych wędlin i otwartej puszki brzoskwiń. Prosta, szybka i bardzo przyjemna.



Składniki:
200 g drobnego makaronu
200 g wędzonej szynki
4 połówki brzoskwiń z puszki
1 opakowanie sera pleśniowego Lazur
1 szalotka
1 łodyga selera naciowego
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz  

Makaron gotujemy al dente, przecedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w małą kostkę szynkę, brzoskwinie i ser, pokrojone drobno seler i szalotkę, jogurt, majonez, sok z cytryny. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.