Ziołowa sałatka z fasolą

przez Kardamonowy

Pierwszą opcję tej sałatki, z innymi ziołami, zrobiłam jakieś dwa tygodnie temu do grilla. Były w niej majeranek i tymianek, podjadałam ją z opiekanym chlebem. Była super. Zdjęcie jednak wyszło tak do bani, że nie chciałam się nim z Wami dzielić. Poza tym użyłam nie tej fasoli, na której mi zależało. Uparłam się na flażoletkę. Dopiero dziś udało mi się ją kupić. Poprawiłam więc przepis, zmieniłam zdjęcie i jest. Gotową sałatkę porządnie schłodźcie i podajcie do grilla. 
Czy wiecie, że warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.
Nie? No to już wiecie. 


Składniki:
1 puszka fasoli (ja użyłam flażoletki z Bonduelle)
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
1 łyżka poszatkowanego koperku
1 łyżka poszatkowanej dymki
pół łyżeczki mieszanki przypraw (suszone pomidory, chili, oregano)
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
sól

Fasolę przecedzamy i przelewamy wodą, odstawiamy do odcieknięcia. Ziarna słonecznika prażymy do zrumienienia na suchej patelni. Fasolę wrzucamy do miski. Dodajemy do niej zioła, słonecznik, olej, sok z cytryny i mieszankę przypraw. Doprawiamy solą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę. 

Bonduelle - od 25 lat z Wami


2 komentarze

zjedzmy 8 lipca, 2017 - 7:09 pm

Sałatka wygląda mega apetycznie!

Odpowiedz
Monika 8 lipca, 2017 - 7:11 pm

Dziękuję, jakoś tak wyszło :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności