Budyń jaglany z kakao i masłem orzechowym

przez Kardamonowy

Weekend kaszowy, bo mezmężowy. Jaglany budyń z kakao i masłem orzechowym zrobiłam sobie wczoraj na drugie śniadanie. Był super. Kwestię dosłodzenia zostawiam Wam. Moje masło orzechowe jest mało słodkie, dodatkowo nie przepadam za słodkimi deserami. Dla Was te proporcje mogą być niewystarczające. Miksujcie i próbujcie.



Składniki:
pół szklanki suchej kaszy jaglanej
50 ml mleka
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka kakao naturalnego
1-2 łyżki cukru waniliowego
(przepis na 2 porcje)

Kaszę płuczemy na sicie i gotujemy w wodzie około 25 minut, odcedzamy. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera razem z mlekiem, masłem orzechowym, kakao i cukrem. Miksujemy do uzyskania gładkiego musu.


4 komentarze

Typowa Anna 6 marca, 2017 - 11:58 am

Budyń jaglany jest najlepszy <3

Odpowiedz
Monika 6 marca, 2017 - 11:59 am

Jest :).

Odpowiedz
Anonimowy 13 marca, 2017 - 1:57 pm

Kaszę gotujemy na mleku? Czy można użyć mleka migdałowego?

Odpowiedz
Monika 13 marca, 2017 - 1:59 pm

Nie, kaszę gotujemy w wodzie. I tak, spokojnie można użyć mleka roślinnego :).

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności