Młoda kapusta z ziemniakami

przez Kardamonowy

Parę dni temu dorwałam w sklepie młodą kapustę. Kraj pochodzenia: Polska. Nie zastanawiałam się nawet z czym ją zjem, po prostu ją wzięłam. Wzięłam też rabarbar, ale nie o tym, nie o tym. 
Z połowy kapuchy zrobiłam surówkę, z drugiej połowy kapustę z ziemniakami. Zjadłam jedno z drugim. Tak, że tego…



Składniki:
8 ziemniaków
pół główki młodej kapusty
1 cebula
pęczek koperku
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia (ja użyłam smalcu gęsiego)  

Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. W międzyczasie na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, sól i pieprz, smażymy na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Pod koniec dorzucamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki, a także poszatkowany koperek. Mieszamy. 

Podobne przepisy:
Młoda kapusta zasmażana
Bigos z młodej kapusty i kiełbasy

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności